Run for Cancer bezoekt Hospice de Winde.

Afgelopen week is Roparunteam, Run for Cancer, uit Deventer op bezoek geweest bij Hospice de Winde. Het team doet dit jaar voor de zevende keer mee aan de Roparun. De Roparun is een van de langste estafette (hard)loop wedstrijden ter wereld en gaat van Parijs naar Rotterdam. Het team doet dit uiteraard voor de sportieve prestatie maar hoofdzakelijk voor het doel van de Roparun, namelijk geld ophalen voor de palliatieve zorg van kankerpatiënten.

Zo is het team het hele jaar door druk met acties om geld op te halen. Onder andere hebben ze loten,bonbons, bier en wijn verkocht maar ook zullen er nog nieuwe acties volgen.
Omdat het geld naar de palliatieve zorg gaat kan het team een initiatief aanmelden bij de Roparun. “Hoe mooi is het dan dat dit een lokaal doel is in je eigen woonplaats” zegt teamcaptain Ellen Bekke.

Daarom heeft het team een uitgebreide rondleiding gehad bij het Hospice en heeft het Hospice aan gegeven welke wensen er nog op hun verlanglijstje staan. In het verleden hebben zij al eens een koppelbed ontvangen van de Roparun waar zij ook erg blij mee zijn maar er blijven altijd wensen. Onder ander comfortabeler meubilair en mobiele airco’s zijn al genoemd tijdens het gesprek. Ook zij hebben helaas te maken met beperkte budgetten en waren blij verrast met het initiatief van het team.
De loop gaat plaatsvinden in het Pinksterweekend waarna tijdens een slotavond in juni de landelijke opbrengst bekend zal worden gemaakt.