Menu Sluiten

Hospice de Winde

Naast de ondersteuning aan stichting Roparun vindt ons team het belangrijk om ook een lokaal doel te ondersteunen.
Op dit moment is dat lokale doel Hospice de Winde in Deventer.

In hospice De Winde worden mensen geholpen om in hun laatste levensfase om de kwaliteit van leven zo aangenaam mogelijk te maken. Het hospice beschikt daarvoor over tien gastenkamers. Er is 24 uur per dag (medische) zorg, verpleging, rust, aandacht en warmte, voor de patiënt als hun naasten.
Waar mogelijk wordt de zorg afgestemd op de persoonlijke behoeften en voorkeuren van de gast.
Hospice de Winde is onderdeel van Zorggroep Solis.

https://hospicedewinde.nl/

Run for Cancer bezoekt Hospice de Winde

Hospice de Winde in Deventer werd vandaag blij verrast met een prachtige cheque van € 12.500,-. Het bedrag wat Roparunteam Run for Cancer heeft opgehaald tijdens het afgelopen Roparun jaar.

Het team wat in oktober al een bedrag van bijna € 12.000,- had gedoneerd aan Stichting Roparun heeft namelijk ook geld opgehaald voor hospice de Winde. Het team wil zich namelijk ook graag inzetten voor een lokaal doel.

De Roparunners hadden door het jaar heen verschillende acties. Zo verkochten ze bonbons, bier, wijn, waterflessen, aardbeien, bloembollen en organiseerden ze een hardloopwedstrijd en wandeltocht.
Het was een bijzonder Roparunjaar want het team had uiteraard te maken met de coronamaatregelen waardoor een aantal acties niet konden doorgaan. Daarom zijn ze extra trots op dit mooie bedrag.
Samen met wethouder, Rob de Geest, werd vandaag de cheque overhandigd bij het hospice.

Het hospice moet nog even bijkomen van het prachtige bedrag. Er zijn al veel bestemmingen voorbij gekomen in de hoofden van de medewerkers.  “Hier gaan we even rustig over nadenken” zegt Marja Jager, hoofdverpleegkundige. Het is natuurlijk fantastisch dat zo’n groep mensen zich inzet en aandacht heeft voor de medemens.

Inmiddels is het team alweer volop bezig met nieuwe acties voor het volgende Roparunjaar. Want zoals teamcaptain, Ellen Bekke, zegt “Roparunner ben je het hele jaar”.
Dus zijn er alweer chocoladeletters, bonbons en bier in de verkoop en staan er nog veel meer acties op de planning.
De Roparunners hopen in juni voor de 9e keer mee te doen aan de Roparun en duimen dat de Roparun, zonder invloed van corona, dan weer in de originele vorm kan plaatsvinden, namelijk van Parijs naar Rotterdam.

Wil je meer weten over de Roparun of dit team?
www.roparun.nl
www.runforcancer.nl