Menu Sluiten

Hospice de Winde

Naast de ondersteuning aan stichting Roparun vindt ons team het belangrijk om ook een lokaal doel te ondersteunen.
Op dit moment is dat lokale doel Hospice de Winde in Deventer.

In hospice De Winde worden mensen geholpen om in hun laatste levensfase om de kwaliteit van leven zo aangenaam mogelijk te maken. Het hospice beschikt daarvoor over tien gastenkamers. Er is 24 uur per dag (medische) zorg, verpleging, rust, aandacht en warmte, voor de patiënt als hun naasten.
Waar mogelijk wordt de zorg afgestemd op de persoonlijke behoeften en voorkeuren van de gast.
Hospice de Winde is onderdeel van Zorggroep Solis.

https://hospicedewinde.nl/

Run for Cancer bezoekt Hospice de Winde

Afgelopen week is Roparunteam, Run for Cancer, uit Deventer op bezoek geweest bij Hospice de Winde. Het team doet dit jaar voor de zevende keer mee aan de Roparun. De Roparun is een van de langste estafette (hard)loop wedstrijden ter wereld en gaat van Parijs naar Rotterdam. Het team doet dit uiteraard voor de sportieve prestatie maar hoofdzakelijk voor het doel van de Roparun, namelijk geld ophalen voor de palliatieve zorg van kankerpatiënten.

 

Zo is het team het hele jaar door druk met acties om geld op te halen. Onder andere hebben ze loten,bonbons, bier en wijn verkocht maar ook zullen er nog nieuwe acties volgen.
Omdat het geld naar de palliatieve zorg gaat kan het team een initiatief aanmelden bij de Roparun. “Hoe mooi is het dan dat dit een lokaal doel is in je eigen woonplaats” zegt teamcaptain Ellen Bekke.

Daarom heeft het team een uitgebreide rondleiding gehad bij het Hospice en heeft het Hospice aan gegeven welke wensen er nog op hun verlanglijstje staan. In het verleden hebben zij al eens een koppelbed ontvangen van de Roparun waar zij ook erg blij mee zijn maar er blijven altijd wensen. Onder ander comfortabeler meubilair en mobiele airco’s zijn al genoemd tijdens het gesprek. Ook zij hebben helaas te maken met beperkte budgetten en waren blij verrast met het initiatief van het team.
De loop gaat plaatsvinden in het Pinksterweekend waarna tijdens een slotavond in juni de landelijke opbrengst bekend zal worden gemaakt.